jueves, 24 de noviembre de 2011

Una classe de cine, nou projecte, nou repte


Volem presentar-vos el projecte que ens financiarà Conselleria d'Educació dins del programa Bones Pràctiques Docents durant el curs 2011-2012. El projecte l'hem anomenat Una classe de cine y el desenrotllarem durant este curs escolar.

El nostre objectiu és que els i les alumnes de la classe de 5t de primària facen un curtmetratge abans de que acabe el curs. Per a aconseguir-ho hauran d’iniciar-se en el mon de l’art cinematogràfic.

Hem de destacar que pretenem introduir als alumnes en el llenguatge artístic que ens oferix l’art cinematogràfic. Pensem que els nostres alumnes han de ser partíceps del seu aprenentatge, potenciant la seua capacitat creativa i el treball en equip. El curtmetratge estarà fet íntegrament pels alumnes, durant este curs escolar es convertiran en directors, guionistes, directors de fotografia, maquilladors, tècnics de so, productors, directors d'art, editors... tot amb un objectiu comú.

La idea naix a partir del desig de canviar la metodologia d'ensenyament. Una metodologia activa basada en la resolució de problemes (PBL, Project Based Learning) amb la qual puguem fer que els nostres alumnes siguen més competents, i per tant aprenguen estratègies que desprès puguen aplicar en la vida real.

Serà tot un repte ja que pretenem involucrar a part de la societat benicarlanda, gent que puga aportar als nostres alumnes la seua experiència. Ja estem en contacte amb alguns d'ells i durant els pròxims dies tractarem d'anar tancant algunes activitats. El projecte es durà a terme realitzant activitats pràctiques.

Ja l'hem començat i hem fet les primeres activitats, el primer dia vam vore uns quants curtmetratges, entre ells Peces i Planeta Xufa del benicarlando Fèlix Tena, el segon dia comptarem amb la presència de Roman Miquel i David Curto els quals els contaren la seua experiència durant el rodatge de la sèrie Lineas. A més van gravar un escena senzilla en la qual els nostres alumnes van fer de director,productor, actors i actrius, maquilladors-es... esta activitat la vam aprofitar per a que conegueren que és el que fa cada una de les persones que està darrere de les càmeres. Pensem que esta era una activitat molt important ja que cada un d'ells ha de triar què és el que vol ser d'ara endavant.

Serà un projecte molt obert i molt divertit, si voleu seguir-lo podeu fer-ho veient el blog que hem creat unaclassedecine.blogspot.com, en ell trobareu totes les activitats que fem.

No hay comentarios: